יום שני, 8 באפריל 2013

רישום נושא העבודה ושאלת חקר ממוקדת + רקע מדעי

א. נושא ושאלת החקר

נושא החקר הוא השפעת דרגות PH שונות על צבעם של פירות וירקות שונים.
בחרנו בנושא זה מכיוון שאנו מכירות תהליך שהוא דומה (אותו התהליך עם כרוב אדום - שאנו יודעות שמשנה את צבעו), וסקרן אותנו לדעת האם התהליך מתקיים גם בפירות וירקות אחרים.
להזכירכם, שאלת החקר שלנו היא כיצד ישפיעו דרגות PH שונות על צבעם של ירקות ופירות שונים?
הניסוי שלנו מורכב משלושה תתי-ניסויים (כל ניסוי - פרי שונה). כדי שתבינו מהו המשתנה המשפיע ומהו המשתנה המושפע "נבודד" ניסוי אחד.
המשתנה המשפיע הוא רמת ה-PH של החומר, והמשתנה המושפע הוא הצבע של הפרי/הירק באותו תת-ניסוי.
את החקר נבצע באמצעות ניסוי.

ב. רקע מדעי

1. באילו ירקות/פירות פיגמנטי הצבע הם החזקים ביותר?
לא מצאנו תשובה לשאלה הזו במקורות מידע לכן לקחנו את התשובה מחיינו הפרטיים. אנו יודעות כי שלושת הפירות והירקות בהם אנו משתמשות (סלק, גזר, רימון) הם פירות וירקות שלרוב משאירים צבע על דברים ולכן אנו יודעות שהם פירות וירקות בעלי פיגמנטי צבע חזקים.

3. באילו חומרים יש רמות PH גבוהות?
החומרים המודגשים הם חומרים המופיעים בטבלה ממקור המידע בהם אנחנו משתמשות.































4. באילו חומרים יש רמות PH נמוכות?
חומרpH
מצבר רכב
0.5-
מי מכרות חומציים
-1.0-3.6
קיבה
2.0
מיץ לימון
2.4
קוקה קולה או פפסי
2.5
חומץ
2.9
מיץ תפוזים או תפוחים
3.5
עגבנייה
4.0
בירה
4.5
גשם חומצי
5.0
קפה
5.0
תה
5.5
חלב
6.5
מים מזוקקים
7.0
רוק
6.5 – 7.4
דם
7.34 – 7.45
מי ים
8.0
סבון ידיים
9.0 – 10.0
אמוניה (דשן)
11.5
אקונומיקה
12.5
סודה קאוסטית
13.5

החומרים המודגשים הם חומרים המופיעים בטבלה ממקור המידע בהם אנחנו משתמשות.
































5. האם המיצוי של הפרי/ירק אמור להיות עם הקליפה או בלעדיה?
מיצוי הפרי/ירק אמור להיות בלי הקליפה.

6. האם מים מינרליים הם באותו חוזק PH כמו מים מזוקקים? (מים מזוקקים - 7)
מים מינרליים הם לא באותה רמת PH כמו מים מזוקקים. למים מינרליים יש ערך
PH של 7.8 (בדקנו על תווית בקבוק מים מינרליים).

ערך הגבה = רמת ph

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה