יום שני, 8 באפריל 2013

תכנון החקר

הניסוי שלנו בעצם מורכב משלושה ניסויים כשבכל ניסוי משתמשים בירק אחר. אנחנו מדגימות את מהלך הניסוי על הסלק (בהמשך נעלה צילומים של הניסויים על כל הירקות) אבל התהליך הוא אותו דבר רק הירק משתנה.

------------------------------------------------------


שאלת המחקר: כיצד ישפיעו דרגות PH שונות על צבעם של ירקות ופירות שונים?

השערה: בסלק - הצבע ישתנה בהתאם לרמת ה-PH. בגזר - הצבע לא ישתנה בשום רמת PH. ברימון - הצבע ישתנה, אך לא שינוי דרסטי בהתאם לרמת ה-PH.


כלים וחומרים: כוסות חד פעמיות, מיצוי* של סלק, גזר ורימון, אקונומיקה, סודה לשתייה, מים, מיץ לימון וחומץ.

*מיצוי - פרי ללא קליפתו נכנס למיקרוגל עם מעט מים. מהתהליך יוצא המיצוי של הפרי.

מהלך הניסוי: לוקחים את הסלק וחותכים אותו לחתיכות קטנות. את הסלק מכניסים למיקרוגל עם מעט מים מזוקקים. מה שמתקבל זה מיצוי של סלק. מחלקים את המיצוי שווה בשווה לשש כוסות. לכוס הראשונה מכניסים כף אקונומיקה, לכוס השנייה מכניסים כף סודה לשתייה, לכוס השלישית מכניסים כף מים מזוקקים, לכוס הרביעית מכניסים כף מיץ לימון, לכוס החמישית מכניסים כף חומץ ולכוס השישית לא מכניסים כלום (קבוצת בקרה). חשוב לבודד משתנים לכן הפרי הוא אותו הפרי, כמות המיצוי היא אותה הכמות, וזה בשביל שרמת ה-PH יהיה הדבר היחידי שישפיע. 

הדרך בה נמדוד את התוצאות היא בעזרת צילום (לפני ואחרי).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה