יום שלישי, 19 בפברואר 2013

שאלת חקר

שלום לקרואי הבלוג היקרים,
השלב הבא בעבודת החקר שלנו היה לנסח שאלת חקר שניתן יהיה לענות עליה באמצעות ניסוי.
לאחר חשיבה מעמיקה חשבנו על שלוש שאלות עיקריות שהיינו רוצות (ואנו יכולות לבצע ניסוי כדי לענות עליהן) והן:
1) תופעה שאנו מכירות ושמענו עליה היא התופעה שכאשר שופכים על תמיסת כרוב אדום חומצה התמיסה משנה את צבעה. שאלת החקר: כיצד רמת החומציות (חומצי מאוד, חומצי פחות, בסיסי, מים...) משפיעה על צבע תמיסת הכרוב האדום.
2) עוד תופעה אחת היא שרפת סוכר. שאלת החקר עליה: כיצד כמות E החום שמשקיעים בתהליך תשפיע על מהירות התהליך?
3) תופעה שלישית שעליה חשבנו היא התופעה שקולה "אוכלת" סידן. כאשר מכניסים לקולה שן או קליפת ביצה לאחר מספר ימים הן מתמוססות לגמרי. שאלה שחשבנו בהקשר לתופעה היא: כיצד הקולה משפיעה על חומרים אחרים, או לחלופין שאלה שונה היא האם כמות הסידן בחומר משפיעה על קצב התהליך?

תגובה 1:

  1. בנות יקרות,
    ראשית, הבלוג שלכן מכיל את המשימות כנדרש ואתן עובדות בקצב הנכון. ממליצה לכן להוסיף תמונות קשורות וכו'...
    לגבי הנושאים לשאלות: התופעה הראשונה, כפי שכתובה, נערכה בניסוי כיתה ח', לכן אם תרצו לעבוד על נושא זה תצטרכו לחפש שאלה אחרת הנגזרת ממנה. התופעה השניה קשורה לפיסיקה ולא לתהליך הכימי עצמו ולחומרים. התופעה השלישית, בהחלט מעניינת, כדי לחקור אותה, אני ממליצה על קריאת מידע על התופעה, כדי שיתעוררו שאלות נוספות כך שתוכלו למקד ולחקור שאלה משלכם. מקדו והעלו רעיונות לאחת התופעות.
    בהצלחה,
    פנינה

    השבמחק